فروردین 91 - فروشگاه اینترنتی جهان کالا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروفسور حسابی

جهان سوم جایی است که هر کسی بخواهد مملکتش را آباد کند،خانه‌اش خراب می‌شود
و هر کسی بخواهد خانه‌اش آباد باشد باید در تخریب مملکتش بکوشد.



تاریخ : چهارشنبه 91/1/2 | 12:49 عصر | نویسنده : فروشگاه اینترنتی جهان کالا | نظر

" ما بایستی متوجه کنیم به اساسی ترین مسائل کشور و محور همه این ها به نظر من مسائل اقتصادی است. لذا من این سال را «سال جهاد اقتصادی» نام گذاری می کنم" . فروردین سال 1378 بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به دلیل تقارن ایام نوروز با یکصدمین سال تولد امام خمینی (ره) ، این سال را به نام "امام خمینی (ره)" نام گذاری کردند و این شروعی بود بر سنتی که حالا 12 سال از آن می گذرد.ایشان از سال 1378، با نام گذاری سال ها به تبیین موضوعات مهمی می پردازند که همواره منشاء برکات ارزشمندی برای کشور شده است. آن چه در پی می آید فرازهایی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد نام گذاری 12 سال اخیر است و اشاره ای است از روشن بینی مقام معظم ولایت و خط مشی های تبیین شده توسط ایشان برای ملتی با بصیرت...

سال 1390 ؛ سال جهاد اقتصادی

پیام نوروزی مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز سال 1390 : " آن چه که در عرصه مجموعه مسائل کشور انسان مشاهده می کند، که در سال 90 باید ما آن را وجهه همت خودمان قرار بدهیم، این است که از جمله اساسی ترین کارهای دشمنان ملت ما و کشور ما در مقابله با کشور ما، مسائل اقتصادی است. البته در عرصه فرهنگی هم فعال اند، در عرصه سیاسی هم فعال اند، در عرصه انحصارات علمی هم فعال اند، اما در عرصه اقتصادی فعالیت بسیار زیادی دارند.همین تحریم هایی که دشمنان ملت ایران زمینه سازی کردند یا آن را بر علیه ملت ایران اعمال کردند، به قصد این بود که یک ضربه ای بر پیشرفت کشور ما وارد کنند و آن را از این حرکت شتابنده باز بدارند. البته خواسته آنها برآورده نشد و نتوانستند از تحریم ها آن نتیجه ای را که انتظار داشتند، بگیرند و تدابیر مسئولان و همراهی ملت بر ترفند دشمنان فائق آمد؛ اما دنبال می کنند.لذا این سال جاری را که از این لحظه آغاز می شود، ما بایستی متوجه کنیم به اساسی ترین مسائل کشور و محور همه این ها به نظر من مسائل اقتصادی است. لذا من این سال را «سال جهاد اقتصادی» نام گذاری می کنم و از مسئولان کشور، چه در دولت، چه در مجلس، چه در بخش های دیگری که مربوط به مسائل اقتصادی می شوند و هم چنین از ملت عزیزمان انتظار دارم که در عرصه اقتصادی با حرکت جهادگونه کار کنند، مجاهدت کنند. حرکت طبیعی کافی نیست؛ باید در این میدان، حرکت جهشی و مجاهدانه داشته باشیم."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 90) : " در مورد شعار امسال و کارى که امسال باید انجام بگیرد. البته سرفصل هاى مهمى وجود دارد که همه داراى اولویت اند.مثلا تحول نظام ادارى یک کار لازم است که باید انجام بگیرد؛ تحول آموزش و پرورش، یک کار بنیانى است؛ جایگاه علوم انسانى در دانشگاه ها و در مراکز آموزش و تحقیق، یک کار اساسى است؛ مسائل مربوط به فرهنگ عمومى، مسائل مربوط به اخلاق جامعه، این کارها همه اش کارهاى مهمى است؛ لیکن به نظر صاحب نظران، امروز در این برهه از زمان، مسئله اقتصادى از همه مسائل کشور فوریت و اولویت بیشترى دارد.اگر کشور عزیز ما بتواند در زمینه مسائل اقتصادى، یک حرکت جهادگونه اى انجام بدهد، این گام بلندى را که برداشته است، با گام هاى بلند بعدى همراه کند، بلاشک براى کشور و پیشرفت کشور و عزت ملت ایران تأثیرات بسیار زیادى خواهد داشت. ما باید بتوانیم قدرت نظام اسلامى را در زمینه حل مشکلات اقتصادى به همه دنیا نشان دهیم؛ الگو را بر سر دست بگیریم تا ملت ها بتوانند ببینند که یک ملت در سایه اسلام و با تعالیم اسلام چگونه می تواند پیشرفت کند."
سال 1389 ؛ سال همت مضاعف ، کار مضاعف
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1389: " در این دعایى که در آغاز هر سال، در هنگام تحویل، همه می خوانیم، این فقره جالب توجه است که می فرماید: «حول حالنا الى احسن الحال». نمی فرماید ما را به روز نیکى، حال نیکى برسان؛ به پروردگار عرض می کند ما را به بهترین حال ها، به بهترین روزها، به بهترین وضعیت ها برسان. همت والاى انسان مسلمان همین است که در همه عرصه ها به بهترین ها دست پیدا کند.امسال براى این که ما بتوانیم آن چه را که در این دعاى شریف به ما تعلیم داده شده است و وظیفه ماست، انجام بدهیم، براى این که بتوانیم بر طبق اقتضائات کشور و ظرفیت هاى کشور حرکت کنیم، احتیاج داریم به این که همت خودمان را چند برابر کنیم؛ کار را متراکم تر و پرتلاش تر کنیم. من امسال را به عنوان سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نام گذارى می کنم. به امید این که در بخش هاى مختلف، بخش هاى اقتصادى، بخش هاى فرهنگى، بخش هاى سیاسى، بخش هاى عمرانى، بخش هاى اجتماعى، در همه عرصه ها، مسئولان کشور به همراه مردم عزیزمان بتوانند با گام هاى بلندتر، با همت بلندتر، با کار بیشتر و متراکم تر، راه هاى نرفته اى را بپیمایند و به هدف هاى بزرگ خود ان شاءا... نزدیک تر شوند. ما به این همت مضاعف نیازمندیم. کشور به این کار مضاعف نیازمند است."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 89) : " خوب، ما امسال را عرض کردیم «سال همت مضاعف و کار مضاعف»؛ یعنى همت برتر و کار بیشتر. این تعبیر مضاعف - یعنى چند برابر - شکل آرمانى است. اگر دو برابر هم شد، اگر سه برابر هم شد، اگر ده برابر هم شد، ما قانع نیستیم. اما این گونه هم نیست که اگر یک جایى نتوانستیم دو برابر کار کنیم، یک برابر و نیم توانستیم کار بکنیم، مأیوس شویم؛ نه، مهم این است که همت برترى داشته باشیم از آن چه در گذشته داشتیم، و کار بیشترى بکنیم از آنچه در گذشته می کردیم. این، شعار امسال است. این شعارها نه فقط یک امر نمایشى است، و نه هم این گونه است که ما خیال کنیم در این سال، این شعار همه مشکلات کشور را حل خواهد کرد؛ نه، این تشریفاتى نیست، نمایشى نیست؛ این خط روشنى را به ما نشان می دهد.
سال 1388 ؛ سال اصلاح الگوی مصرف
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1388: " ما بایستى الگوى مصرف را اصلاح کنیم. ما بایستى به سمت اصلاح الگوى مصرف حرکت کنیم. مسئولان کشور در درجه اول - چه قوه مقننه، چه قوه مجریه و چه سایر مسئولین کشور؛ قوه قضائیه و غیر آنها - و اشخاص و شخصیت ها در رتبه هاى مختلف اجتماعى و آحاد مردم ما از فقیر و غنى، بایستى به این اصل توجه کنند که باید الگوى مصرف را اصلاح کنند. این گونه مصرف کردن در همه زمینه ها - در امور ضرورى زندگى، در زیادى هاى زندگى - مصرف کردن بى رویه و بدون منطق و بدون تدبیر عقلانى، به ضرر کشور و به ضرر آحاد و اشخاص ماست. من از عموم مردم و به خصوص از مسئولان درخواست می کنم، خواهش می کنم که در این زمینه فعالیت خودشان را در این سال زیاد کنند، افزایش بدهند و براى اصلاح الگوى مصرف برنامه ریزى کنند.لذا من این سال را، سال «حرکت مردم و مسئولان به سوى اصلاح الگوى مصرف» می دانم و امیدوارم که این عنوان - که «اصلاح الگوى مصرف» است - براى همه ما دستورالعمل باشد و همه ما بتوانیم برطبق این شعار مهم و حیاتى و اساسى براى کشور عمل کنیم و از منابع کشورمان به بهترین وجهى استفاده کنیم."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 88) : " یک اقدام اساسى در زمینه پیشرفت و عدالت، آن مسئله اى است که من در پیام نوروزى خطاب به ملت عزیز ایران عرض کردم؛ و آن مسئله مبارزه با اسراف، حرکت در سمت اصلاح الگوى مصرف، جلوگیرى از ولخرجى ها و تضییع اموال جامعه است؛ این بسیار مسئله مهمى است. البته بار اولى نیست که ما این مطلب را مطرح می کنیم.من در همین دیدار اول سال، در نوبت هاى متعددى در همین جا خطاب به مردم عزیزمان درباره اسراف، درباره ولخرجى و تضییع اموال و لزوم صرفه جویى مطالبى را عرض کردم؛ اما این مسئله تمام نشده است؛ این مقصود، آن چنان که باید و شاید برآورده نشده است. لازم است به عنوان یک سیاست، ما مسئله صرفه جوئى را در خطوط اساسى برنامه ریزى های مان در سطوح مختلف اعمال کنیم.مردم عزیزمان توجه داشته باشند که صرفه جویى به معناى مصرف نکردن نیست؛ صرفه جویى به معناى درست مصرف کردن، به جا مصرف کردن، ضایع نکردن مال، مصرف را کارآمد و ثمربخش کردن است. اسراف در اموال و در اقتصاد این است که انسان مال را مصرف کند، بدون این که این مصرف اثر و کارآیى داشته باشد. مصرف بیهوده و مصرف هرز، در حقیقت هدر دادن مال است. جامعه ما باید این مطلب را به عنوان یک شعار همیشگى در مقابل داشته باشد؛ چون وضع جامعه ما از لحاظ مصرف، وضع خوبى نیست.این را من عرض می کنم؛ ما باید اعتراف کنیم به این مسئله. عادت هاى ما، سنتهاى ما، روش هاى غلطى که از این و آن یاد گرفته ایم، ما را سوق داده است به زیاده روى در مصرف به نحو اسراف. یک نسبتى باید در جامعه میان تولید و مصرف وجود داشته باشد؛ یک نسبت شایسته اى به سود تولید؛ یعنى تولید جامعه همیشه باید بر مصرف جامعه افزایش داشته باشد.جامعه از تولید موجود کشور استفاده کند؛ آن چه که زیادى هست، صرف اعتلاى کشور شود. امروز در کشور ما این گونه نیست. مصرف ما به نسبت، از تولیدمان بیشتر است؛ این، کشور را به عقب می رساند؛ این، ضررهاى مهم اقتصادى بر ما وارد می کند؛ جامعه دچار مشکلات اقتصادى می شود. در آیات شریفه قرآن بارها راجع به پرهیز از اسراف در امور اقتصادى تأکید شده؛ این به خاطر همین است. اسراف، هم لطمه اقتصادى می زند، هم لطمه فرهنگى می زند. وقتى جامعه اى دچار بیمارى اسراف شد، از لحاظ فرهنگى هم بر روى او تأثیرهاى منفى می گذارد. بنابراین مسئله صرفه جویى و اجتناب از اسراف، فقط یک مسئله اقتصادى نیست؛ هم اقتصادى است، هم اجتماعى است، هم فرهنگى است؛ آینده کشور را تهدید می کند."
سال 1387 ؛ سال نوآوری و شکوفایی
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1387: " من برای این سال دو چیز را انتظار می برم: یکی این که در همه بخش هایی که گفتیم باید نوآوری بوجود بیاید؛ مسئولان دولتی در روش های اقتصادی، در روش های سیاسی و دیپلماسی، در پیشبرد کشور به سمت علم و تحقیق، در گسترش فرهنگ مطلوب در میان کشور، در ارائه خدمات به همه قشرها به خصوص قشرهای محروم و مظلوم، در آبادانی کشور، آحاد مردم در دانشگاه ها، در بنگاه های اقتصادی، در دستگاه های گوناگون اجتماعی و خدماتی، هر کدام نیاز دارند در کار خود و در عرصه فعالیت خود نوآوری کنند؛ این نقطه اولی است که مورد انتظار ماست.در این سال باید نوآوری فضای کشور را فرا بگیرد و همه خود را موظف بدانند که کارهای نو و ابتکاری را در سایه مدیریت صحیح و تدبیر درست در فعالیت کشور وارد کنند. انتظار دوم این است که فعالیت هایی که در سال های گذشته انجام گرفته است، کارهایی که دولت کرده است، سرمایه گذاری های بزرگی که مسئولان گوناگون و آحاد مردم در بخش های مختلف چه سرمایه گذاری مادی، چه سرمایه گذاری معنوی انجام داده اند، اینها به شکوفایی برسد و مردم نتایج آن را در زندگی خود حس کنند. برخی از کارها امروز آغاز می شود، لکن به زودی نتیجه خود را نشان نمی دهد؛ کارهایی که در سال های اخیر انجام گرفته است و هم چنین بسیاری از کارهایی که در طول سال های گذشته انجام گرفته است، باید نتایج خود را بتدریج به مردم نشان بدهد و کام مردم را شیرین کند؛ باید آن چه را که کاشته ایم، شکوفا بشود و به مردم ثمر بدهد. لذا من امسال را «سال نوآوری و شکوفایی» می نامم و انتظار دارم که ان شاءا... هم در زمینه نوآوری و هم در زمینه شکوفایی، ملت ما شاهد نتایج شیرینی باشند و سال را ان شاءا... به بهترین وجهی، با عزت، با موفقیت، با کامیابی و شادابی و با توان بیشتر به پایان ببرند."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 87) : " و اما درباره نوروز. نوروز خود فصل نوآوری و شکوفایی است. ما عرض کردیم امسال سال نوآوری و شکوفایی است؛ خود فصل بهار، فصل نوآوری و فصل شکوفایی است. جهان و طبیعت جامه نو می پوشد و همه طبیعت سرسبز و شکوفا می شود. ما می خواهیم امسال ما، سال 87 ما، سرتاسر بهار نوآوری و شکوفایی ملت ایران باشد. چرا امسال شعار نوآوری و شکوفایی را مطرح می کنیم؟انقلاب اسلامی خود یک نوآوری بزرگ تاریخی بود که ملت ایران آن را در تاریخ خودش و تاریخ بشریت به ثبت رساند. انقلاب نوآوری بود؛ جمهوری اسلامی نوآوری بود. از بعد از دوران شروع استعمار، دنیا به دو بخش تقسیم شد: یک بخش سلطه گر، یک بخش سلطه پذیر؛ دولت ها و قدرت هایی با تکیه به دانش، با تکیه به سلاح، با تکیه به فریب گری، توانستند کشورهای دیگری را زیر سلطه بگیرند؛ آنها شدند سلطه گر، این ملت ها و این کشورها خواه و ناخواه شدند سلطه پذیر. دنیا عادت کرد به تقسیم میان سلطه گر و سلطه پذیر؛ به طور سنتی، جمعی از ملتها باید زیر فرمان و یوغ استثمار و استکبار دولت ها و ملت های دیگری قرار می گرفتند. انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی آمد و این خط کشی باطل و این نظام غلط را در هم شکست. جمهوری اسلامی اعلام کرد با سلطه گری مخالف است و خود هم اگر بتواند و قدرت داشته باشد، هرگز سلطه گری نخواهد کرد؛ نه ملت دیگری را و نه مسئولان کشور، ملت خود را زیر سلطه ناخواسته خود نخواهند کشید. با سلطه گری مخالف است؛ اما با سلطه پذیری بیشتر مخالف است."
سال 1386 ؛ سال اتحاد ملی ، انسجام اسلامی
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1386: " ملت ما باید هوشیار باشد. تلاش براى سازندگى کشور و عمده تر و مهم تر از آن، تلاش براى اتحاد کلمه و یک پارچگى ملى و اتحاد امت اسلامى ادامه یابد. عاقلانه، هوشیارانه، خردمندانه و مدبرانه بایستى این اتحاد را حفظ کرد و روزبه روز تقویت کرد. من به همین جهت به مسئله اتحاد کلمه ملت مان اهمیت مى دهم و به نظر من امسال، سال «اتحاد ملى و انسجام اسلامى» است؛ یعنى در درون ملت ما اتحاد کلمه همه آحاد ملت و قومیت هاى گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملى؛ و در سطح بین المللى، انسجام میان همه مسلمانان و روابط برادرانه میان آحاد امت اسلامى از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه آنها."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 86) : " این توصیه هاى خادم ملت ایران است به ملت ایران. توصیه من این است: این شعارى که ما امسال مطرح کردیم - یعنى اتحاد ملى و انسجام اسلامى - این را رعایت کنید. اتحاد ملى، یعنى یک پارچگى ملت ایران. انسجام اسلامى، یعنى ملت هاى مسلمان با هم همراه باشند. ملت ایران رابطه خود را با ملت هاى اسلامى محکم تر کند. ما اگر بخواهیم اتحاد ملى و انسجام اسلامى تحقق پیدا کند، باید بر اصولى که بین ما مشترک است، تکیه کنیم. نباید خودمان را سرگرم فروعى کنیم که مورد اختلاف است."
سال 1385 ؛ سال پیامبر اعظم (ص)
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1385: " در این مقطع زمانى، یاد و نام مبارک پیامبر اعظم از همیشه زنده تر است؛ و این یکى از تدابیر حکمت و الطاف خفیه الهى است. امروز امت اسلام و ملت ما بیش از همیشه به پیغمبر اعظم خود نیازمند است؛ به هدایت او، به بشارت و انذار او، به پیام و معنویت او، و به رحمتى که او به انسان ها درس داد و تعلیم داد. امروز درس پیغمبر اسلام براى امتش و براى همه بشریت، درس عالم شدن، قوى شدن، درس اخلاق و کرامت، درس رحمت، درس جهاد و عزت و درس مقاومت است. پس نام امسال به طور طبیعى، نام مبارک پیامبر اعظم (ص) است. در سایه این نام و این یاد، ملت ما درس هاى پیغمبر را باید مرور کند و آنها را به درس هاى زندگى و برنامه هاى جارى خود تبدیل کند. ملت ما به شاگردى مکتب نبوى و درس محمدى (صلى ا... علیه وآله) افتخار مى کند. ملت ما پرچم اسلام را در میان امت اسلامى با استقامت و استحکام برافراشته است؛ سختى ها را تحمل کرده است و کامیابى هاى حضور در این میدان شرف و افتخار را دیده است و به فضل الهى، کامیابى هاى بیشتر در راه است."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 85) : " امسال نام پیامبر اعظم اسلام، سال ما را مزین کرد. درباره پیامبر اعظم چه عرض بکنیم؟ جز این که بگوییم: پیامبر اعظم اسلام، مجموعه فضایل همه انبیا و اولیاء است؛ نسخه کامل و تکامل یافته همه فضایلى است که در سلسله پیامبران و اولیا الهى در تاریخ وجود داشته است. نام احمد نام جمله انبیاست چون که صد آمد نود هم پیش ماست "
سال 1384 ؛ سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1384: " آن چه براى مردم و مسئولان- هر دو - حایز اهمیت است، عبارت است از همکارى؛ یعنى وحدت ملى و همبستگى عمومى ملت در قبال آن چه مسئولان موظف اند انجام دهند. ادامه این راه از یک طرف، و همکارى مردم و مسئولان از سوى دیگر، مى تواند ما را در پیشرفت این راه و پیشبرد این اهداف والا کمک کند. بنابراین امسال «همبستگى ملى و مشارکت عمومى» مى تواند شعار بزرگ ملت ایران باشد. یقینا مشارکت عمومى مردم - چه در انتخابات و چه در مسایل گوناگونى که این دولت و هم چنین دولت آینده در پیش رو دارد - و همبستگى ملى آنان خواهد توانست به پیشرفت برنامه ها کمک کند."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 84) : " درباره محتواى پیام، سخن اصلى ما این است که ملت ایران براى این که رشد و پیشرفت لازم را در همه صحنه ها - که شایسته آن است - به دست بیاورد، احتیاج دارد به تقویت همبستگى ملى و مشارکت عمومى در همه میدان هاى طلب کننده حضور ملت. کشور متعلق به ملت ایران است؛ آینده هم متعلق به این ملت است؛ امروز و فردا را هم ملت ایران ساخته اند و مى سازند؛ لذا نام گذارى امسال به «همبستگى ملى و مشارکت عمومى» اشاره به نیاز بزرگ ملت در همه مسائل است؛ همکارى، همدلى، بازو به بازو دادن و دل ها را به یکدیگر مرتبط کردن و به سمت هدف هاى والاى این ملت - که براى بهروزى و پیشرفت او و کشورش لازم است - پیش رفتن."
سال 1383 ؛ سال پاسخگویی
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1383: " مسئولان دولتى و قوه قضائیه و مجلس شوراى اسلامى به مردم بگویند که براى خدمت به عموم ملت ایران، براى تولید علم، براى استقرار عدالت و رفع فقر و فساد و تبعیض در جامعه - که اصلاح واقعى در جامعه این هاست - براى نهضت عدالت خواهى و براى نهضت مبارزه با فساد، چه اقدامات عمده اى را انجام داده اند. درواقع سال 83، سال پاسخگویى سه قوه به ملت ایران است. مطمئنا در این پاسخگویى، حقایق شیرین و بسیارى براى مردم روشن خواهد شد و خدمات بزرگى که انجام گرفته است، به مردم گفته خواهد شد. در این پاسخگویى، مسئولان به کمبودها و نواقصى در کار خود پى خواهند برد، که آن ها را برطرف خواهند کرد و مردم هم با آشنایى بیشتر با عملکرد دستگاه ها، منتظر شروع دوره هاى جدید و کارهاى جدید و مسئولیت هاى جدید خواهند بود. البته ملت و دولت و نیز مسئولان و آحاد مردم، مى دانند که چه کرده اند و مى دانند که چه باید بکنند و چه پیش روى آنهاست."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 83) : " با شروع سال نو و این گونه مقاطع تاریخى و تقویمى، همه باید به این نکته توجه کنیم که ورود در هر سالى، ورود در هر ماهى، ورود در هر روزى از روزهاى زندگى، ما را به شناخت مسئولیت خود فرامى خواند و به اداى مسئولیت تحریک مى کند. در پیام نوروزى به ملت ایران عرض کردیم که امسال از نظر ما سال پاسخگویى مسئولان نظام به مردم است. این در واقع پاسخگویى به خدا هم هست؛ هم چنان که پاسخگویى به خود هم هست.پاسخگویى، در واقع یک نوع کارنامه خوانى است؛ مثل دانش آموزى که در پایان سال تحصیلى کارنامه خود را مى خواند - هم خود او مى خواند، هم اولیاء او مى خوانند - نقاط قوت خود را مى شناسد، نقاط ضعف خود را هم مى شناسد؛ نمره اى که مایه خرسندى اوست، او را به ادامه این کار تشویق مى کند و نمره اى که مایه سرشکستگى اوست، او را به جبران این سرشکستگى وادار مى کند.مجموع نمره هاى خوب و بد، معدل یک دانش آموز است و مجموع معدل هاى دانش آموزان یک کلاس، معدل این کلاس است و نشان دهنده این که آیا اداره کنندگان این کلاس از عهده پیشبرد دانش آموزان برآمده اند یا نه. البته مجموع معدل کلاس ها هم معدل مدرسه را تشکیل مى دهد؛ معلوم مى کند که این مدرسه، مدرسه کارآمدى هست یا نه؛ سهام داران مدرسه را به فکر وادار مى کند؛ مى فهمند؛ تشخیص مى دهند که اداره کنندگان این مدرسه، خوب از عهده برآمده اند یا نه؛ و تصمیم مى گیرند."
سال 1382 ؛ سال خدمت گزاری
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1382: " نکته اى که امسال اضافه مى کنم و به آن تأکید مى ورزم، این است که همه مسئولان در سه قوه، باید نهضتى را براى خدمت رسانى به مردم شروع کنند. ممکن است ما انواع و اقسام کارها و برنامه ها را در پیش رو داشته باشیم و اجرا کنیم؛ باید در میان آنها آن چه خدمت رسانى عمیق تر و ماندگارتر و زودبازده تر محسوب مى شود، اولویت پیدا کند. به ویژه این کارها باید بیشتر در خدمت قشرهاى مستضعف و محروم و محتاج جامعه صورت گیرد. این اقدامات باید مدبرانه و با برنامه ریزى انجام شود و گزارش آن نیز به مردم ارائه شود. مسئولان باید مردم را در قبال یک گزارش درست و متقن، مختار به قضاوت کنند تا مردم بتوانند کارآمدى نظام را به چشم ببینند و نسبت به آن قضاوت کنند."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 82) : " همه مسئولان باید در خدمت به مردم از یکدیگر سبقت بگیرند و یک نهضت خدمت به مردم راه بیندازند. البته در اصل کار و وظیفه آنها خدمت به مردم است؛ اما گاهى انگیزه هاى گوناگون آنها را از کار اصلى باز مى دارد و در ملاحظات و مسایل گوناگون مى افتند. روحیه، افکار، ایمان، صفا، صداقت، آمادگى هاى این مردم مؤمن و استعداد فراوان و جوشان جوان هاى ما انسان را تحت تأثیر قرار مى دهد. مسئولان تا نفس دارند باید به این مردم خدمت کنند. بایستى در بین مسئولان مسابقه خدمت گزارى و خدمت رسانى به مردم برقرار باشد. این مسابقه و رقابت درست است. رقابت هاى سیاسى و جناحى و رقابت بر سر قدرت و تکالب در امر دنیا و امور دنیوى مردود است. رقابت، مسابقه و مبارزه اى درست است که در خدمت گزارى به مردم باشد. قرآن مى فرماید: «سابقوا الى مغفرة من ربکم»؛ این مسابقه به سمت مغفرت و رحمت الهى است. «واستبقوا الخیرات» براى کارهاى نیک، مسابقه بگذارید."
سال 1381 ؛ سال عزت و افتخار حسینی
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1381: " امسال، سال شمسى ما، هم در فروردین و هم در آخر سال در اسفند، با عاشوراى حسینى مقارن و مصادف است. بنابراین جا دارد که ما امسال را «سال عزت و افتخار حسینى» بدانیم. امیدواریم ملت عزیز ما با تمسک به معنویت حسین بن على علیه السلام و با آشنایى بیشتر با آن بزرگوار، عزت و افتخار و سربلندى را براى خود کسب کند؛ هم چنان که بحمدا... به برکت آن حضرت و به برکت اسلام و قرآن، از عزت و افتخار معنوى برخوردار بوده و هست. "
سال 1380 ؛ سال اقتدارملی و اشتغال آفرینی
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1380: " در زمینه آن چه که ما در سال 80 باید به عنوان شعارهاى اساسى خودمان به آن نگاه کنیم، من دو نکته مهم را مطرح مى کنم: نکته اول، اقتدار ملى است. اقتدار ملى براى یک کشور، حفظ کننده هویت او، مایه عزت او و وسیله رسیدن او به آرمان هاست. تلاشى که براى نابودى ملت ها و به زنجیر کشیدن آنها - از دوران هاى گذشته تا امروز - مى شود، همیشه در جهت نابود کردن یا ضعیف کردن اقتدار ملى آنها بوده است؛ و به عکس، ملت هایى که در راه تعالى و کمال قدم برمى دارند، باید در اقتدار ملى خودشان بکوشند. اقتدار ملى، فقط به معناى توانایی هاى نظامى نیست؛ اقتدار ملى یک مسئله همه جانبه است و بر دوش همه دستگاه هاست و به عنوان یک وظیفه اصلى، بر دوش هر سه قوه اساسى کشور نهاده شده است.نکته دوم و نقطه اساسى دیگر - که بیشتر به دستگاه هاى اجرایى ارتباط پیدا مى کند - مسئله اشتغال است. سال را باید از آغاز تا پایان، سال تلاش براى ایجاد اشتغال مفید و مولد قرار دهیم. در مطالعات عمیق و بررسی هاى همه جانبه اقتصادى، به این نتیجه مى رسیم که نقطه عزیمت و شروع، عبارت است از تلاش براى اشتغال."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 80) : " امسال - که سال امام على (ع) در رفتار، نه فقط در گفتار است - دو شعار اصلى را براى عملکرد دستگاه هاى مختلف کشور مطرح کردم، که باید آن را در مقابل چشم داشته باشند: یکى اقتدار ملى و دیگرى اشتغال مفید و مولد؛ و حتى اولى از دومى مهم تر است. با این که امروز مسئله اشتغال در کشور ما یک مسئله بسیار مهم و اساسى است و اگر برنامه ریزى خوب و کارآمد و عمل جدى دنبال این عنوان وجود داشته باشد، به وضوح مشکلات به تدریج کاهش پیدا خواهد کرد - که البته خوشبختانه از سال 79 برنامه ریزى را شروع کرده اند و امسال باید مسئولان کشور به طور جدى وارد میدان شوند - اما مسئله اقتدار ملى از این مهم تر است. یک ملت مثل ملت ایران، با همه وجودش، با سابقه تاریخى اش، با ریشه هاى فرهنگى اش، با امکانات جغرافیایى و اقلیمى اش و با توانایی هاى فراوان بشرى، اقتدار و عزت و توانایى و آبروى خود را در چهره مسئولان کشور مشاهده مى کند."
سال 1379 ؛ سال امام علی (ع)
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1379: " سال جدیدى را در پیش رو داریم و همان طور که مى دانید، امسال، هم در آغاز و هم در پایان ، مزین به عید مبارک غدیر است؛ یعنى سال 1379، دو عید غدیر دارد. بسیار مناسب است که ما این سال را به این مناسبت، «سال امام امیرالمؤمنین، على بن ابى طالب علیه السلام» بدانیم و بنامیم و خودمان را به آن بزرگوار نزدیک کنیم. امیرالمؤمنین علیه السلام، یک الگوى کامل براى همه است. جوانى پرشور و پرحماسه او، الگوى جوانان است. حکومت سراسر عدل و انصاف او، الگوى دولت مردان است. زندگى سراپا مجاهدت و سراپا مسئولیت او، الگوى همه مؤمنان است. آزادگى او، الگوى همه آزادگان جهان است و سخنان حکمت آمیز و درس هاى ماندگار او، الگوى عالمان و دانشمندان و روشنفکران است."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 79) : " غدیر یک مسئله اسلامى است؛ یک مسئله فقط شیعى نیست. در تاریخ اسلام، پیامبر اکرم یک روز سخنى بر زبان رانده و عملى انجام داده است که این سخن و این عمل، از ابعاد گوناگون داراى درس و معناست. نمى شود ما بگوییم که از غدیر و حدیث آن، فقط شیعه استفاده کند؛ اما بقیه مسلمانان از محتواى بسیار غنى اى که در این کلام شریف نبوى وجود دارد و مخصوص یک دوره هم نیست، بهره نبرند. البته چون در قضیه غدیر، نصب امیرالمؤمنین علیه الصلاةوالسلام به امامت و ولایت وجود دارد، شیعه دلبستگى بیشترى به این روز و این حدیث دارد؛ ولى مضمون حدیث غدیر، فقط مسئله نصب آن حضرت به خلافت نیست؛ مضامین دیگرى هم دارد که همه مسلمانان مى توانند از آن بهره ببرند."
سال 1378 ؛ سال امام خمینی (ره)
پیام نوروزی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1378: " سالى که در این ساعت و در این روز آغاز مى شود، سالى است با امیدها و با امکانات فراوان و ان شاءا... با توکل به خدا، سالى متناسب با خواست ها و ارزش هاى ملت ایران است. از مهم ترین خصوصیات امسال این است که مصادف با صدمین سال ولادت امام بزرگوار ماست. به همین مناسبت جا دارد که این سال را سال امام خمینى (رحمةا... علیه) بدانیم و بنامیم. فقط هم نامیدن و عنوان، کافى نیست. باید ان شاءا... همه سعى کنند شخصیت بزرگوار امام خمینى را با همان ابعاد عظیم، به درستى بشناسند و خصوصیات آن را ان شاءا... در زندگى خود و زندگى ملت و عرض و طول معنوى کشور، اعمال و پیاده کنند."
بیانات مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی (نوروز 78) : " من امروز براى مردم عزیز کشورمان هوشیارى، هوشمندى، تمسک به اسلام، تمسک به نام امام، تمسک به راه و معنویت امام بزرگوار که امسال سال آن بزرگوار است، تمسک به وحدت کلمه و برافراشتن پرچم برادرى و مهربانى را از واجب ترین واجبات مى دانم و امیدوارم همین خواسته بزرگ ملى و دینى، مورد ادعیه زاکیه حضرت بقیةا... الاعظم ارواحنافداه قرار گیرد و آن بزرگوار براى رفع مشکلات و براى باز شدن راه ها به سمت پیشرفت و براى گرم کردن دل هاى این ملت دعا کنند.


تاریخ : سه شنبه 91/1/1 | 3:30 عصر | نویسنده : فروشگاه اینترنتی جهان کالا | نظر
مطالب جدید تر